Javna ustanova GIMNAZIJA OBALA Sarajevo 

                   Titula najdemokratičnije škole u Bosni i Hercegovini u kategoriji srednjih škola za 2015/2016. godinu!                               

Projekcija norveškog filma “Bravehearts”

29.11.2017. godine, po pozivu Ambasade Kraljevine Norveške učenici Fadžan Indira IV3, Osmić Nora IV3 I Skrepnik Matej IV4 sa profesoricom Građanskog obrazovanja Melikom Brodović prisustvovali su projekciji norveškog dokumentarnog filma “Bravehearts” u režiji Kari Anne Moe.
Film prikazuje četiri politički angažovane mlade osobe od ljeta 2009. do jeseni 2011. godine. Pripremaju se za izbornu kampanju u svojim školama/okruzima, ali tragedija 22. jula 2011. godine promijeni tok kampanje, kao i njihove živote zauvijek.
Neke od tema koje se obrađuju i potiču u ovom filmu su: mladi u Norveškoj, izbori koji se u Norveškoj organizuju u srednjim školama i značaj njihovih rezultata na rezultate općih izbora samo nedjelju dana kasnije, angažman mladih u političkom životu njihove zemlje, odnos iskusnih i visoko pozicioniranih političara prema mladima koji su članovi istih stranaka, kako stajati zajedno u teška vremena, kako učiti demokratiju od malih nogu, podrška i ohrabrenje vršnjaka pri prvom javnom istupu i mnoge druge.
Nakon projekcije, uslijedio je razgovor koji je vodio Aleksandar Trifunović, glavni i odgovorni urednik magazina Бука i Ognjen Grujić – predstavnik Ambasade.

Znanje se množi dijeljenjem!

Tko želi nešto naučiti, naći će način; 
tko ne želi, naći će izliku. (Pablo Picasso)

Učenje bez razmišljanja je prazno, 
razmišljanje bez učenja je opasno. (Lao Tse)

Korijeni učenja su gorki, 
ali plodovi su slatki. (Aristotel)
Kad poučavamo druge, 
učimo i sami. (Seneka)