Javna ustanova GIMNAZIJA OBALA Sarajevo 

                   Titula najdemokratičnije škole u Bosni i Hercegovini u kategoriji srednjih škola za 2015/2016. godinu!                               

Par momenata iz realnosti - svakodnevnica prosvjetnih radnika

I mi smo željeli... ali nam se nije dalo! Između želje da kažemo i pokažemo i svakodnevnih OBAVEZA, za sada nam je preostalo da nalazimo kreacije i reakcije kolegica i kolega iz okruženja. Pogledajte i pročitajte!

"Kako snimanje maturalnih skečeva nije samo za učenike pokazale su razrednice splitske III. gimnazije poznatije kao MIOC. One su u mjuziklu prigodnog naziva “Mamma MIOC” iznijele sve probleme s kojima se susreću nastavnici u školovanju ovih "modernih generacija".
Tu je sve od ispravljanja zadaćnica, rješavanja problema unutar i van škole, opravdavanja izostanaka, organizacije i još puno toga. Razrednice su svojim učenicima poželjele puno sreće i uspjeha!"
Slika je link za video. 

"Blog Klotfrket je nastao jula 2014. godine. Nastao je sa ciljem da odložim čir na želucu što je više moguće, jer se neki od nas rode takvi da ako mnogo ćute, poremete sebi zdravlje.

KLOTFRKET obrazovanje
Entuzijasta u školi – car ili budala?

Kažu da su prosvetni radnici jedini zaposleni koji kradu iz svoje kuće da bi odneli na posao. Prosvetni radnici znaju na šta mislim, a ostali svakako u to ne bi poverovali. 
... Širok je dijapazon – od papira u boji, štampanja testova ili dodatnog materijala kod kuće o svom trošku, preko donošenja najrazličitijih resursa za pravljenje ovog i onog..."
Slika je link za članak.

Znanje se množi dijeljenjem!

Tko želi nešto naučiti, naći će način; 
tko ne želi, naći će izliku. (Pablo Picasso)

Učenje bez razmišljanja je prazno, 
razmišljanje bez učenja je opasno. (Lao Tse)

Korijeni učenja su gorki, 
ali plodovi su slatki. (Aristotel)
Kad poučavamo druge, 
učimo i sami. (Seneka)