Javna ustanova GIMNAZIJA OBALA Sarajevo 

                   Titula najdemokratičnije škole u Bosni i Hercegovini u kategoriji srednjih škola za 2015/2016. godinu!                               

POZIVNICA - Otvaranje frankofonog dvojezičnog odjeljenja u Javnoj ustanovi Gimnazija Obala Sarajevo

"U utorak, 12. juna 2018. godine, u Gimnaziji Obala Sarajevo će svećano biti otvoren frankofoni dvojezični program koji će od školske 2018/2019. godine biti realizovan u Gimnaziji Obala Sarajevo. Svečanosti će prisustvovati Ambasador Francuske u Bosni i Hercegovini, gospodin Guillaume Rousson, ministar za obrazovanje, nauku i mlade u Vladi Kantona Sarajevo gospodin Elvir Kazazović i direktor Gimnazije Obala Sarajevo gospodin Benjamin Hedžić.
Od septembra 2018. godine, dvojezično odjeljenje u Gimnaziji Obala Sarajevo ponudiće svojim učenicima od prve godine program sa časovima na bosanskom i francuskom jeziku uz podršku Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini. Osim časova francuskog jezika, drugi predmeti kao što je matematika takođe će biti izučavani na francuskom jeziku a učenici će dobiti pomoć i lektora iz Francuske.
Zahvaljujući ovom ubrzanom školskom učenju, učenici dvojezičnog razreda dobiće na kraju godine međunarodnu diplomu francuskog jezika DELF.
Otvaranje ovog odjeljenja omogućiće učenicima iz Bosne i Hercegovine da se dodatno pripreme za budućnost, posebno u okviru sve tješnjih veza sa Evropskom unijom i frankofonim svijetom.
Ljubazno Vas pozivamo da prisustvujete otvaranju."
(12. juni 2018. godine u 12:00 sati u prostorijama Gimnazije Obala Sarajevo, Obala Kulina bana 3.)

Znanje se množi dijeljenjem!

Tko želi nešto naučiti, naći će način; 
tko ne želi, naći će izliku. (Pablo Picasso)

Učenje bez razmišljanja je prazno, 
razmišljanje bez učenja je opasno. (Lao Tse)

Korijeni učenja su gorki, 
ali plodovi su slatki. (Aristotel)
Kad poučavamo druge, 
učimo i sami. (Seneka)