Javna ustanova GIMNAZIJA OBALA Sarajevo 

                   Titula najdemokratičnije škole u Bosni i Hercegovini u kategoriji srednjih škola za 2015/2016. godinu!                               

Čestitka za Međunarodni praznik rada

Drage učenice, učenici, poštovane profesorice i profesori, u nedjelju obilježavamo Međunarodni praznik rada Prvi maj. Ovaj datum obilježava se kao sjećanje na velike radničke demonstracije koje su se održale u Čikagu, maja 1886. godine a ovaj datum izabran je za dan kada se slave radnička prava i iskazuje opća solidarnost radništva. I danas je ovaj dan od velikog značaja jer slavi i dostignuća radničkog pokreta, promovira značaj radnika u društvu. U svijetu, a i kod nas, svjedoci smo da se radnička prava još uvijek nepoštuju i da se radnici i danas bore za sebe. Zbog toga je Prvi maj prilika da se skrene pažnja na značaj radnika. Želim vam svima sretan Međunarodni praznik rada!

U ponedjeljak 2.5.2022. godine, vjernici islamske vjeroispovjesti dočekuju blagdan Ramazanski bajram. Vjernici se posebno raduju ovom danu jer su postili mjesec, obnovili svoja znanja i potvrdili podanost Bogu Uzvišenom. Na ovaj blagdan vjernici se okupljaju, posjećuju mezarja, obilaze rodbinu, prijatelje i komšije te dijele sadaku. Svim učenicama, učenicima i uposlenicima Gimnazije Obala Sarajevo želim sretan blagdan s željom da ga proslave u dobrom zdravlju i radosti. Bajram Šerif Mubarek Olsun!

Zbog izmjena u školskom kalendaru 2, 3, i 4. maj su neradni i nenastavni dani, a od 5. maja nastava će se realizirati prema ustaljenom rasporedu.

Direktor škole, Benjamin Hedžić

Znanje se množi dijeljenjem!

Tko želi nešto naučiti, naći će način; 
tko ne želi, naći će izliku. (Pablo Picasso)

Učenje bez razmišljanja je prazno, 
razmišljanje bez učenja je opasno. (Lao Tse)

Korijeni učenja su gorki, 
ali plodovi su slatki. (Aristotel)
Kad poučavamo druge, 
učimo i sami. (Seneka)