Javna ustanova GIMNAZIJA OBALA Sarajevo 

                   Titula najdemokratičnije škole u Bosni i Hercegovini u kategoriji srednjih škola za 2015/2016. godinu!                               

Poseban gost danas u našoj školi, gospodin Paul Horowitz!

Danas je u našoj školi, sa svojim saradnicima, boravio gospodin Paul Horowitz, otpravnik poslova Ambasade SAD-a u BiH. Povod je bio, kao što smo jučer najavili, obilježavanje Sedmice međunarodnog obrazovanja. Po dolasku u našu školu goste je u kratki obilazak poveo direktor, gospodin Benjamin Hedžić. Nakratko su svaratili i na jedan od časova engleskog jezika koji je bio u toku, a prije početka zvaničnog druženja s našim učenicima gospodin Horowitz je dao izjavu za medije. 
  • 1
  • 2
  • 3
Prisutni učenici i profesori su srdačno pozdravili gospodina Horowitza, a ugođaj su upotpunili članovi hora i orkestra izvedbom sevdalinke Moj dilbere u posebnoj obradi. Poslije ovako prijatnog početka, goste i prisutne je pozdravio direktor škole, a potom je govorio gospodin Horowitz. Gospodin Horowitz je prisutne upoznao sa sistemom obrazovanja u SAD-u, uslovima u kojim se ono realizuje u Americi, pogodnostima koje nudi učenicima i studentima iz cijelog svijeta pa i iz Bosne i Hercegovine itd. Kraj ovog druženja su obilježila pitanja naših učenika o različitim temama na koja je gospodin Horowitz s užitkom odgovarao.
Nadamo se da će se saradnja predstavnika Američke ambasade s učenicima naše škole nastaviti i u budućnosti na obostrano zadovoljstvo.

 

Znanje se množi dijeljenjem!

Tko želi nešto naučiti, naći će način; 
tko ne želi, naći će izliku. (Pablo Picasso)

Učenje bez razmišljanja je prazno, 
razmišljanje bez učenja je opasno. (Lao Tse)

Korijeni učenja su gorki, 
ali plodovi su slatki. (Aristotel)
Kad poučavamo druge, 
učimo i sami. (Seneka)